Resultataten Studiemiddag 13-02-2013Studiemiddag Seniorenraad 13/02-2014:
Op woensdag 13 februari 2013 organiseerde de Seniorenraad Emmen een studiemiddag, gericht op kansen, mogelijkheden en dilemma's voor adviesraden bij bestuurlijke vernieuwing.
Het werd een zoektocht naar vitaliteit en dynamiek, naar creativiteit in denken, naar verandering in spelregels, naar kansen en mogelijkheden, maar ook met het benoemen van valkuilen en beperkingen voor alle betrokkenen.
 
Dit alles als voorloper op een initiatief van de gemeente Emmen om meer de burger te betrekken bij bij sociale vernieuwing. Onder het motto 'Meer van de samenleving, een andere overheid' start de gemeente met een 7-tal innovatie-experimenten, gericht op bestuurlijke vernieuwing.
 
Deze studiemiddag, gehouden in hotel Emmen te Nieuw Amsterdam en bijgewoond door ruim 80 deelnemers, bevatte een interessant programma met een 4-tal inleiders die een visie gaven over dit initiatief van de gemeente. Aansluitend konden de aanwezigen aan de slag en zich buigen over valkuilen en uitdagingen die hierbij om de hoek kunnen komen kijken. Aan het eind vatte burgemeester Bijl de resultaten kernachtig samen en sloot de voorzitter van de Seniorenraad Emmen de middag af. 
 
Voor meer informatie over deze studiedag en het programma klik hier!