Mantelzorg

 
  

Mantelzorg


In Nederland wonen zo'n 2,6 miljoen volwassen mantelzorgers. Mensen die zorgen voor een zorgvrager, bijvoorbeeld een (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevend persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder, kind, familielid of vriend zijn.  Daarnaast groeit een kwart van de jongeren op met een familielid dat zorg nodig heeft. Hoe ondersteunt u deze mantelzorgers? Hoe helpt u hen bijvoorbeeld om de zorg met hun werk te combineren? En waar hebben we het eigenlijk over als we het woord 'mantelzorg' gebruiken? Op deze pagina vindt u hierover meer informatie.


WEEK VAN DE MANTELZORG
De gemeente Emmen vindt mantelzorgers heel belangrijk en wil ze graag waarderen. In de regel vindt dit in november plaats!
  Een week voor mantelzorgers  met heel veel leuke activiteiten.   Voor meer informatie lees  de pagina van de gemeente Emmen.AANVRAAG COMPLIMENT MANTELZORG:

Mantelzorgers (kouder dan 18 jaar!) kunnen aanspraak maken op een compliment . Voor 2018 bedraagt dit €200,= p.p.. Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering in de vorm van geld.   
Een compliment moet worden aangevraagd door een verzorger, een maatschappelijk werker of een persoon die de verzorgende regelmaat begeleidt. Voor voordrachtformulier mantelzorg: klik hier....


OVERIGE INFORMATIE:

Voor méér informatie: