Cliëntondersteuning

Onafhankelijke cliëntondersteuning in deze gemeente door MEE:

Onafhankelijke cliёntondersteuning is vanaf 1 januari 2015 gratis beschikbaar voor iedereen die ondersteuning nodig heeft van de gemeente. MEE Drenthe verzorgt dit en kan u helpen bij een gesprek dat u met de gemeente heeft over bijvoorbeeld Wmo. Ze helpen u om bijvoorbeeld uw hulpvraag helder te krijgen, het maken van de juiste keuze of het regelen van de juiste hulp.  Kijk voor meer informatie op www.meedrenthe.nl of bel naar 0592-303999 

 

Goede voorlichting:
Veel mensen hebben grote behoefte aan informatie over de gevolgen voor hun persoonlijke situatie.

De cliëntenorganisaties adviseren gemeenten om mensen en hun mantelzorgers persoonlijk te informeren als zij daar behoefte aan hebben, bijvoorbeeld als het keukentafel gesprek niet op korte termijn zal plaatsvinden.

In een informerend gesprek kan worden uitgelegd wat er in de persoonlijke situatie verandert, wat het overgangsrecht voor hen betekent en wanneer zij een keukentafelgesprek kunnen verwachten. Maar ook door wie zij zich daarbij kunnen laten ondersteunen en hoe zij zich op dat gesprek kunnen voorbereiden, en wat de verschillende mogelijkheden zijn voor zorg en ondersteuning inclusief de financiële consequenties daarvan.

Zorgen over het keukentafelgesprek:  lees verder....

Klachten over Wmo: klik hier....


Naar de ledenpagina: klik hier....